« Indietro

Risposte all’esercizio di ascolto 1

Ecco le risposte agli esercizi di ascolto e il testo per esteso:

A) KATARIINA

1. 17-vuotias
2. lukemista
3. kissa
4. Katariina on 17 vuotta.
5. Katariinan perheessä on Katariina, isä ja äiti.
6. Katariinalla on kaksi koiraa ja kissa.

Olen Katariina. Olen seitsemäntoistavuotias. Olen kotoisin Nousiaisista. Perheeseeni kuuluu vain minun isä ja äitini. Harrastan uimista ja lukemista. Meillä on lemmikkejä, kaksi koiraa ja kissa. Pidän kesästä.

B) MIKA

1. 49-vuotias
2. neljä huonetta
3. teatteria ja musiikkia
4. Mika on 49 vuotta.
5. Mikalla on neljä huonetta ja keittiö.
6. Mika harrastaa lukemista, teatteria ja musiikkia.

No hei. Mä olen Mika Lamminpää. Mä olen 49-vuotias. Mä asun Turussa. Mulla on vaimo ja poika. Me asutaan kerrostalossa. Meillä on neljä huonetta ja keittiö. Mä olen töissä Turun kristillisessä opistossa. Opetan suomee. Ja mä harrastan lukemista ja teatteria ja musiikkiakin silleen passiivisesti että kuuntelen musiikkia sujuvasti. Sitte taas vaimo ja poika on enempi aktiivisia muusikoita.

C) JANINA
1. 18-vuotias
2. Raumalta
3. suunnistuksesta ja lukemisesta
4. Janina on 18 vuotta.
5. Janina on kotoisin Raumalta.
6. Janina tykkää suunnistuksesta ja lukemisesta.

Mä oon Janina. Mä oon kaheksantoista vuotta ja mä oon kotosin Raumalta. Mun perheeseen kuuluu äiti, isosisko, isä, isän kihlattu ja kihlatun kaks lasta. Mun harrastuksii on suunnistus ja mä tykkään lukemisesta. Ja mul on kolme koiraa lemmikkinä.

D) HILKKA
1. 51-vuotias
2. kuusi
3. kerrostalossa
4. Hilkka on 51 vuotta.
5. Hilkalla on kuusi lastenlasta.
6. Hilkka harrastaa mökkeiyä ja puutarhatöitä.

Olen Hilkka Ollikainen ja työskentelen opintotoimistossa. Olen 61-vuotias ja asun Härkämäessä. Perheeseeni kuuluu aviopuolison lisäksi kolme lasta, aikuisia kaikki, ja kuusi lastenlasta. Asun kerrostalossa. Työni on toimistotyötä. Ja harrastuksenani on mökkeily ja puutarhatyöt.

E) SAKARI
1. 16-vuotias
2. neljä veljeä
3. pianonsoittoa
4. Sakari on 16 vuotta.
5. Sakarilla on neljä veljeä.
6. Sakari harrastaa pianonsoittoa, partiota ja ohjelmointia.

Mä olen Sakari. Olen kuustoistavuotias. Mä oon kotosin Helsingistä mutta nyt olen asunut vuoden Turussa koska olen opiskellut Turun kristillisellä opistolla. Mulla on kaks pikkuveljeä, kaks isoveljeä sekä isä ja äiti. Me asumme isän ja pikkuveljien kanssa ison talon yläkerrassa. Ja äiti asuu koiran kanssa alakerrassa. Isoveljet asuvat erillään omissa taloissaan. Mä harrastan pianonsoittoa, partiota ja ohjelmointia.

F) MIRA
1. 17-vuotias
2. Moisiossa
3. pikkuveli
4. Mira on 17 vuotta.
5. Mira asuu Moisiossa.
6. Miran perheeseen kuuluvat Mira, pikkuveli, äiti ja isä.

Moi, mä olen Mira. Mä olen seitsemäntoistavuotias ja mä opiskelen Turun kristillisessä opistossa. Mä oon kotoisin Turusta. Ja mä asun Moisiossa. Mun perheeseen kuuluu mun pikkuveli Mika ja sit mun äiti ja iskä. Mä en oikeastaan harrasta mitään missään ryhmässä mut mä tykkään lukea tosi paljon ja sit mä lenkkeilen. Sit mä piirrän vapaa-ajalla aika paljon ja kirjoitan paljon. Mä tykkään lukea, mä tykkään kirjottaa, mä tykkään piirtää.

Il materiale adattato da Askelia aktiivisuuteen 2, realizzato da Mari Ruohonen e finanziato dal Consiglio Nazionale di Educazione finlandese (Opetushallitus).